The Rayograph

Striking Structure Inspired by Natural and Cultural Landscapes

Snøhetta of Oslo, Norway designed this striking structure, the Norwegian Wild Reindeer Centre Pavilion located at Hjerkinn near Dovrefjell National Park. The building, which is open to the public, serves as an observation pavilion. Surrounded by gorgeous scenery and free-roaming animals, it’s no wonder the architects drew inspiration from the area’s unique natural and cultural landscape. The lookout’s most unique feature is its winding wooden centerpiece which visitors can use as seating. This feature was made by Norwegian shipbuilders who used digital 3-D models to drive their milling machines, afterwards assembling the whole structure by traditional methods using wooden pegs and pine tar. The interior space, warmed by a suspended fireplace, looks like a comfortable, inviting place of rest when the cold winds howl through glacier-swept valleys.

These gorgeous photographs of the site were taken by Ketil Jacobsen and Die Photo Designer.

Via Arch Daily.

Advertisements
This entry was published on May 4, 2012 at 8:58 PM. It’s filed under Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

One thought on “Striking Structure Inspired by Natural and Cultural Landscapes

  1. alice on said:

    Love it. Simply beautiful.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: